U BELOM POTOKU RADOVI U VREDNOSTI OD 20 MILIONA DINARA

U asfaltiranje ulica i trotoara u Belom potoku uloženo je 20 miliona dinara, a u centru mesta biće zasađene nove sadnice i postavljena javna rasveta, što će biti završeno za desetak dana, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Andrijom Mladenovićem i predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem, obišao radove na rekonstrukciji delova ulica Vase Čarapića, Avalske i Saveza boraca.

“Radovi koje sada završavamo ovde u Belom potoku, od crkve do mesne zajednice, samo su nastavak posla koji smo uradili na Avalskom putu dužine oko 1,6 kilometara. S ponosom mogu da kažem da Grad Beograd nikada nije više ulagao u podavalska sela kao u proteklih nekoliko godina. U naselju Zuce uradili smo više od četiri kilometra i ulica i trotoara, u Pinosavi oko tri kilometra”, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da Opština prepoznaje potrebe građana ovog kraja i da je posle dvadeset godina zapostavljanja, na dobrom putu da ovaj podavalski deo infrastrukturno poboljša.

“U centru Belog potoka postavljena je asfaltna podloga, ivičnjaci i trotoari, čime je povećana bezbednost dece. Biće ovde još novih sadržaja koji će zadovoljiti potrebe naših sugrađana. Opština je završila tender za nabavku deset običnih i deset pametnih autobuskih stajališta koja ćemo rasporediti po celom Voždovcu, sa akcentom na podavalska sela. U planu je i izgradnja ski staze na Avali, uz sve prateće sadržaje, koja će biti ne samo letnja, već i zimska, čime ćemo oživeti ovaj prigradski deo”, najavio je Savić.

Predsednik MZ „Beli potok“ Dragan Ilić zahvalio se Gradu i Opštini koji su prepoznali potrebe građana Belog potoka, naglasivši da se posle mnogo godina ozbiljno radi i da je urađena detaljna rekonstrukcija ulica u centru, uz zamenu svih instalacija.

Obilasku radova prisustvovali su i član Gradskog veća Gavrilo Kovačević, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktori JKP „Beograd-put” i JP „Putevi Beograda” Ivan Tejić i Slaviša Živković i član Veća opštine Voždovac Relja Ognjenović. 

Podelite vest: