VIKEND U „ŠUMICAMA“ PROTEKAO UZ ZVUKE ETNO MUZIKE I ROK GITARE, PREDSTAVE ZA DECU I POETSKO VEČE

Predstave za decu, poetsko veče, etno muzika i zvuci rok gitare ovog vikenda zabavili su Voždovčane u centru „Šumice“, u okviru manifestacije „Voždovačke letnje večeri“.

Dečjom predstavom „Velika morska avantura“ mališane su u petak, 10. avgusta, obradovali izvođači Udruženja dečijih pozorišta,  dok su stariji imali priliku da se upoznaju sa muzikom i igrom Etno Ukrajine  uz  KUD „Kalina“.  Ukrajinsko kulturno-umetničko društvo „Kalina” iz Inđije, koje čuva i neguje ukrajinsku nacionalnu i kulturnu baštinu, predstavilo se ovog puta Voždovčanima koncertom tradicionalnih pesama i glasova Ukrajine.

U subotu, 11. avgusta uveče, ljubitelji dobrog starog roka uživali su u svirci Branka Marušića Čuture  – najstarijeg rok – muzičara na Balkanu, koji i u 79. godini praši i razbija. Gitarom i klavijaturama Čutura je stvarao istoriju našeg roka u grupama Siluete i  Džentlmeni.

Posle dečje predstave u izvođenju pozorišta „Teatrić“, u nedelju 12. avgusta su uz poetsko veče „DVE SANjE“, starije posetioce „Šumica“ svojim stihovima obradovale naše poznate pesnikinje Sanja Radojković i Sanja Nedeljković.

Podelite vest: