UMESTO „PAZL GRADA“ – NOVI PARKING NA BANjICI

Novi parking sa 72 mesta za parkiranje biće izgrađen na Banjici u blizini pijace čime će se stanarima „pet solitera“  omogućiti olakšano parkiranje.

Radove na izgradnji parkinga na uglu ulica Crnotravska i Bahtijara Vagabzade koji su započeli danas, obišli su zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Goran Vesić je rekao da će investicija u vrednosti od 16 miliona dinara koje je obezbedila Opština, rešiti deo problema stanovnika ovog dela Voždovca.

„Na ovom mestu je bio „Pazl grad“, za koji je bivša vlast utrošila oko 40 miliona dinara, radio je kratko i nakon toga je postao ruglo i dokaz besmislenih projekata. Uspeli smo da rešimo jedan od većih problema sa kojima se suočavaju građani u ovom delu grada, jer se na njihovom parkiralištu parkira i deo građana koji dolazi na Banjičku pijacu, koja se nalazi u neposrednoj blizini. Nadam se da ćemo izgradnjom dodatnih parkig-mesta ovaj problem rešiti“ istakao je Vesić.

On je najavio da će radovi trajati oko mesec dana, kao i da se u međuvremenu uređuju i delovi Banjičke pijace.
„Trudićemo se da nađemo trajno rešenje i za rekonstrukciju Banjičke pijace, poput Paliluske, Kalenić ili Savsko-senjačke pijace“ rekao je zamenik gradonačelnika.

Predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić napomenuo je da se na Voždovcu rade projekti koje su inicirali građani, pa je tako i parking na ovom mestu inicijativa stanara koji su dugi niz godina imali problem sa parkiranjem.

Osim radova na izgradnji parkinga koji će trajati 45 dana, Opština će uložiti i u rekonstrukciju pristupnih saobraćajnica i nekategorisanih puteva na Mitrovom brdu, koji od 70-tih godina od izgradnje naselja Braće Jerković nije niko obnovio.

Početku radova na izgradnji parkinga prisustvovali su članovi Veća GO Voždovac Relja Ognjenović, Momir Ćirović i Miloš Stojanović, kao i direktor JP „Gradske pijace“ Bojan Bajagić.

Podelite vest: