NAKON REKONSTRUKCIJE OTVORENA PIJACA U RIPNjU

Građani Ripnja dobili su danas novu rekonstrusanu pijacu koja će služiti ne samo građanima ovog podavalskog, već i okolnih mesta. Pijacu su u prisustvu građana, zakupaca tezgi i kupaca otvorili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić, član gradskog Veća Miloš Dangubić i Milan Tadić, direktor JP „Poslovni centar Voždovac“.

Vesić je obraćajući se okupljenima istakao da je uvek zadovoljstvo uraditi nešto što poboljšava kvalitet života svih građana. „U ovu pijacu je uloženo oko 20 miliona dinara i nije završen ceo posao. Uskoro ćemo uraditi i mlečnu halu i tako poboljšati uslove poslovanja prodavcima mlečnih proizvoda. Na ovaj način pokazujemo da nam je Ripanj itekako važan i da ova pijaca izgleda mnogo bolje nego u nekim gradskim delovima. Mi želimo da se svi delovi grada ravnomerno razvijaju i da svi građani imaju iste uslove života gde god živeli. Danas građani Ripnja mogu da kažu da se bolje živi u 2018. godini nego u prethodnim godinama. Planira se da se uradi i rekonstrukcija Doma kulture, Doma zdravlja, zdravstvene ambulante Minel, isto kao što je i pijaca ispunjeno obećanje. Mi ćemo nastaviti da rešavamo vaše probleme“, rekao je Vesić.

Predsednik Savić je istakao da je pijaca, kao i drugi realizovani projekti, rezultat dobre saradnje Grada i Opštine. “Nama je svaki zaseok bitan, podjednako se tretira i Ripanj i Terazije. Mislim da je od strane Grada i Opštine baš dosta uloženo u ovo mesto jer su to građani i zaslužili. Asfaltirali smo ulice, rekonstruisali skoro sve škole, igradili novi Dom zdravlja u Prnjavoru… Prethodne vlasti za razliku od nas ne znaju ni gde se nalazio Ripanj, a mi smo danas i svakog dana tu i ulažemo. Mi sada imamo u planu totalnu rekonstrukciju Doma zdravlja koju planiramo početkom 2019. godine. Odgovornom politikom Vlade Republike Srbije i našeg predsednika Aleksandra Vučića stvoreni su uslovi da imamo veći budžet i da opština Voždovac za razliku od prethodnih godina kada su na vlasti bili neki koji su nemilosrdno trošili i razbacivali, može više da ulaže u poboljšanje kvaliteta života svih vas“, rekao je Savić.

„Pijaca je građanima bila jako potrebna, ali nije bilo razumevanja od strane onih koji su prethodnih godina bili na vlasti. Zahvaljujući sadašnjem rukovodstvu i predsedniku Saviću mi danas otvaramo pijacu koja ne služi samo Ripanjcima nego i meštanima Sopota, Grocke, Mladenovca, Barajeva i drugih koji je godinama koriste. Ovo je samo prva faza rekonstrukcije, u narednom periodu uradićemo i mlečnu halu, deo stočne pijace i nabaviti još vitrina“, istakao je Tadić.

U prvoj fazi obnove koja je započeta u martu, a koja je završena danas rekonstruisani su potporni zidovi i stepeništa, pijačni plato je  asfaltiran i pokriven nadstrešnicom, ukupno 500 m2, formiran je parking prostor ispred pijace – 10 parking mesta, postavljena je ograda i kapije, rasveta (ispod nadstrešnice 21 led svetiljka),59 novih tezgi i 12 rashladnih vitrina…

U drugoj fazi biće uređen parking iza pijace za kamione i automobile i postavljeno još 30 vitrina i 10 rashladnih ormana.

Podelite vest: