MLADI GRČKI KOŠARKAŠI GOSTI OPŠTINE VOŽDOVAC

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić ugostio je uspešne mlade košarkaše iz Grčke, njihove trenere, kao i dve aktuelne državne prvakinje u skok u vis, Zoranu Bukvić i Kristinu Gojković. Povod posete srpskoj prestonici je sportski kamp na Voždovcu koji se održava u organizaciji Atletskog kluba „Voždovac“, na kome oni već nekoliko godina učestvuju u velikom broju.

U razgovoru sa uspešnim sportistima i mladim nadama Savić je istakao da ova opština veći deo sredstava ulaže u razvoj sporta i negovanje svih takmičenja i manifestacija. „Protekle decenije Voždovac je dao velika sportska imena i mi nastojimo da decu usmerimo na zdrav način života, a jedan od njih svakako jeste sport. Negujemo dugogodišnje prijateljstvo koje imamo sa Grčkom, zbratimljeni smo sa Kefalonijom, čija nas je delegacija posetila ove godine. Želim vam puno sportskog uspeha“, rekao je Savić.

Predsednik Atletskog kluba „Voždovac“ Jovan Jahić pohvalio je rad lokalne samouprave koja je uvek pomagala i izlazila u susret u organizovanju svih aktivnosti. „Klub je osnovan uz podršku Opštine i puno nam znači njihova podrška. Drago mi je što je predsednik Savić prepoznao važnost atletike i što se uvek rado odazove našim događajima“, naglasio je Jahić.

Inače, ovo je peta poseta grčkih sportista. U planu je da sledeće godine najbolji srpski atletičari učestvuju u sportskom kampu koji se održava u grčkoj prestonici.

Podelite vest: