SMOTRA VOŽDOVAČKIH OLDTAJMERA

Vlasnici popularnih „oldtajmera“ izložili su danas svoje retke i dragocene primerke starovremenskih automobila i motocikala na parkingu ispred Doma zdravlja „Voždovac“. Organizator ovog tradicionalnog okupljanja izuzetnih čertvorotočkaša i dvotočkaša Voždovčanima je Auto moto klub „Veteran“- Voždovac, a suorganizator je Gradska opština Voždovac.

Ovo je ujedno bila i prilika da se obeleži 36 godina postojanja Kluba, jednog od najstarijih u Beogradu. Radoznali Voždovčani došli su sa svojim mališanima da vide zaista retke primerke vozila istorijske i muzejske vrednosti starijih od 35 godina. Izložba je bila reprezentativna, videli su se Mercedesi iz 1938. i 1952. godine, Fiat abart i Kamara, Alfa Romeo iz 1968. Sitroen ami 6 iz 1970. , Mini, američki dodž iz 1967, Trijumf T4 iz 1961, Opel rekord iz 1962. i mnošto motocikala iz 1950, – ih godina, koji su izazvali veliku pažnju prisutnih.

Posle okupljanja, iz tradicionalnu saradnju Saobraćajne policije i Policijske stanice Voždovac, kolona je sa pratnjom krenula na promotivnu vožnju Beogradom prema Vinči, najstarijoj naseobini, gde su učesnicima podeljena priznanja. Medalje za uspešan i predan razvoj ovog sporta učesnicima je ispred Gradske opštine Voždovac uručio Bojan Mladenović, član Veća opštine.

Podelite vest: