1300 MLADIĆA IZ BEOGRADA DOBROVOLjNO SLUŽILO VOJNI ROK

Od uvođenja dobrovoljnog služenja vojnog roka 2011. godine do marta 2018. više od 1300 vojnika sa teritorije Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd odslužilo je dobrovoljni vojni rok, rekao je na svečanosti u opštini Voždovac potpukovnik Zoran Petković, načelnik Centra Ministarstva odbrane Voždovac.

Vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok u generacijama „mart“ i „septembar“ 2011. i  2012. godine, danas su uručene Značke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnice otadžbine.

„Želimo da budete primer ostalim mladim ljudima da slede vaš put i pokažu da su dostojni vojničkog poziva, kao što ste vi to učinili“, naglasio je potpukovnik Petković.

Trinaest vojnika sa teritorija opština Voždovac, Savski venac, Vračar i Maldenovac koje je na dobrovoljno služenje vojnog roka uputio Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Voždovac, dobili su priznanja u znak zahvalnosti što su se stavili na raspolaganje Vojsci Srbije u cilju jačanja sistema odbrane.

Na svečanosti u Gradskoj opštini Voždovac priznanje vojnicima uručili su zamenik načelnika Uprave GO Voždovac Marko Denčić, pukovnik Dragan Stojčić, načelnik Uprave regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd i Zoran Petković, načelnik Centra MO Voždovac.

Pozdravljajući prisutne, Marko Denčić je rekao da je Voždovac poznat po vojskovođama čija imena nose naselja i ulice, kao i sama opština.

„Karađorđe, vojvoda Stepa i Milunka Savić samo su neki od velikana naše prošlosti,  a danas se odaje priznanje mladima koji su svakako primer za budućnost“, rekao je Denčić.

Podelite vest: