LUDI PROVOD I DRUŽENjE NA ZMAJADI I FESTIVALU ĐAKA U ŠUMICAMA

Voždovački osnovci, i predškolci danas su imali ludi provod, uz tradiocionalno puštanje zmajeva na 23. Zmajadi u Šumicama. Na otvorenim sportskim terenima u Ulici vojvode Toze, ovog puta, u organizaciji Dečjeg sajta, bio je održan i prvi Festival za svakog đaka, gde su mališani uz animaciju i rekreaciju isprobali skakanje po peni iz vatrogasnog kamiona, vežbali orjentiring, učili programiranje video-igrica i učestvovali u radionicama robotike, engleskog jezika i zdrave ishrane.

Program je svečano otvorio član Veća opštine Voždovac Bojan Mladenović, koji je uz stihove Duška Radovića pozdravio mališane i poželeo im dobru zabavu.

Pozdrav Zmajadi uz let 23 bela goluba omogućilo je Udruženje odgajivača sportskih golubova letača „Avala“, a potom je usledio nastup baletske grupe „Dankan“ i revija kišobrana i rančeva Dečijeg sajta. Mališane su na otvorenom pregledali fizoterapeuti, a nutricionisti su buduće đake uputili u tajne zdrave užine.

Kao i svake godine, i ovaj put su najmaštovitiji i najuspešniji takmičari za svoj trud i uspeh nagrađeni vrednim nagradama.

Manifestaciju su podržali Gradska opština Voždovac, Klub privrednika opštine Voždovac, Dom zdravlja „Voždovac“, Dobrovoljno vatrogasno društvo „Matica“ Zemun, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, Orjentiring Savez Srbije, Škola May flowers, Savez za predškolski sport, sportsku animaciju i rekreaciju i drugi.

Zmajadu je, kao i svih prethodnih godina, organizovalo udruženje Prijatelji dece opštine Voždovac, a Festival za svakog đaka Dečji sajt.

Podelite vest: