U REKONSTRUKCIJU DELA BULEVARA OSLOBOĐENjA ULOŽENO 250 MILIONA DINARA

U rekonstrukciju drugog dela Bulevara oslobođenja, od Autokomande do Trošarine, uloženo je 250 miliona dinara i u toku je kompletna zamena kolovoza u dužini od 3,2 km, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić, koji je obišao radove zajedno sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem.

Vesić je rekao da preduzeće JKP „Beograd put“ izvodi radove, postavlja novu podlogu od 75 cm, koja ranije nije postojala, što je uzrokovalo brzo propadanje ulica, a da će posle toga postaviti tri sloja asfalta, a na kraju polibitumen, koji onemogućava stvaranje kolotraga. Pored toga, objasnio je, vrši se zamena i pretres trotoara tamo gde je potrebno, a slivnici će biti izmešteni sa ulice na trotoar, kako ne bi bili oštećeni od strane autobusa, kamiona i drugih vozila. Prošle godine već je urađen potez u suprotnom pravcu.

Pored ove značajne saobraćajnice za Voždovčane i sve Beograđane, na Voždovcu se trenutno radi oko tri kilometra ulica u Jajincima, u naselju Mala utrina, rekao je predsednik opštine Aleksandar Savić i dodao da će uskoro početi da se radi Ulica Save Jovanovića.

„Beograd-put” i Grad Beograd nam sada rade Kalemarsku ulicu sa svim prilazima. Nadamo se da ćemo do kraja godine sredstvima Grada asfaltirati oko 30 ulica na Voždovcu. U gradskom delu uglavnom radimo ulice koje povezuje zgrade, odnosno protivpožarne puteve koji su devastirani i nisu rađeni gotovo 30 godina. Uradićemo i neke delove parkinga koje smo obećali građanima, kao što je parking kod pet solitera na Banjici, gde je veliki problem sa parkiranjem“, naglasio je Savić.

Radove su obišli i predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković,  član Gradskog veća Aleksandar Marković i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.

Podelite vest: