SASTANAK SA STANARIMA NASELjA STEPA STEPANOVIĆ

Čelnici Gradske opštine Voždovac i predstavnici gradskih komunalnih i javnih preduzeća razgovarali su večeras sa stanovnicima naselja Stepa Stepanović na još jednom sastanku održanom u vezi sa problemima građana u ovom delu Voždovca.

Direktorka za operativne poslove JKP „Zelenilo Beograd“ Nataša Šišaković rekla je da u naselju postoji osam dečijih igrališta, tri sportska terena i jedan fitnes koji su samo u programu održavanja bezbednosti, dok se ne završi postupak prenosa nadležnosti sa Republike na Grad.

Irena Marković iz Republička direkcija za imovinu, obavestila je prisutne da je u toku je postupak prikupljanja dokumentacije i da se očekuje akt gradonačelnika da bi se počelo sa prenosom nadležnosti.

Razgovarano je dokle se stiglo sa projektima izgradnje saobraćajnice koja će povezati naselje sa Ulicom Vojvode Stepe, o mogućnostima postavljanja i izmeštanja semafora, prelaza i autobuskih stajališta, a predloženo je i da se u vrtiću „Mala sirena“ izgradi letnja učionica.

Prisutnima je reečeno da je  u toku zamena energenata koja se koriste u proizvodnoj tehnologiji u pogonu „Zelenila“ koje se nalazi u naselju, čime će biti smanjena emisija zagađenja.

Zaključeno je da jedan od problema koji se moraju brzo rešavati, jeste otpadanje komada fasad sa pojedinih zgrada.

Osim predstavnika opštine, građanima su večeras na pitanja pomoćnik sekretara za saobraćaj Aleksandra Rakić, izvršni direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Pavle Janković, predstavnici JP „Beograd put“ Dragan Bunčić, Zoran Jović i direktor  JKP „Čistoća“ Miroslav Bogdanović.

Ovo je četvrti sastanak koji je inicirala Opština Voždovac. Predhodna tri sastanka održana su u februaru, martu i aprilu ove godine, jer je dogovor da se sastanci održavaju svakog meseca, kako bi se moglo pratiti dokle se odmaklo u rešavanju problemi stanara naselja.

Podelite vest: