ODRŽAN FESTIVAL ZDRAVLjA ZA VOŽDOVAČKE PREDŠKOLCE

Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“, zajedno sa Gradskom opštinom Voždovac,  danas je po treći put održala Festival zdravlja za sve voždovačke predškolce, koji je organizovan  u vrtiću „Mala sirena“ u naselju Stepa Stepanović.

Prema rečima direktorke PU „Čika Jova Zmaj“ Lidije Hutović, koja je manifestaciju svečano otvorila, ovogodišnja tema Festivala bila je povreda dece.

„Želeli smo da deci ukažemo da je neophodno  da se čuvaju i kako da reaguju u slučaju određene povrede, a takođe i koji su to zdravi stilovi života kojih bi trebalo da se pridržavaju“ – rekla je direktorka Hutović i zahvalila se opštini Voždovac koja redovno daje podršku Predškolskoj ustanovi.

Na Festivalu, organizovanom povodom Svetskog dana zdravlja, mališani su mogli da nauče i sve o očuvanju zdravlja, higijene i zdravim životnim navikama.

U pripremanju edukativnih štandova pomogli su nutricionisti, medicinske sestre i vaspitači koji su sa decom radili tokom prethodne godine. Mališani su tako, zajedno sa svojim mamama i tatama,  naučili osnovna pravila u saobraćaju, oprobali se u pružanju hitne pomoći, ulozi laboranta…

Manifestaciji su prisustvovali predstavnici Grada, Sportskog centra Voždovac, Gradskog zavoda za javno zdravlje, voždovačkog Doma zdravlja i Crvenog krsta, kao i Miloš Stojanović, član Veća opštine Voždovac. Na Festivalu su učestvovali i studenti Visoke zdravstvene škole strukovnih studija-Zemun.

Podelite vest: