ZUCE POSLE SKORO ŠEST DECENIJA DOBILO VEZU SA AUTO-PUTEM

Stanovnici naselja Zuce, posle skoro šest decenija, konačno su dobili vezu sa auto-putem, nakon okončanih radova na rekonstrukciji Ulice 13. nova koja spaja Zuce i podavalska sela sa auto-putem kod kompanije Ikea.

„Izgradnjom petlje kod Ikee došli smo u situaciju da građani ovog kraja koji koriste Avalski put mogu da dobiju brži izlaz na auto-put, kraći pet kilometara nego do sada. Uradili smo kilometar i po ove ulice koja je sada široka pet metara, dok je širina trotoara metar i po. Na taj način smo im omogućili direktnu i kraću vezu“, rekao je gradski menadžer Goran Vesić, koji je obišao završne radove zajedno sa članom Veća opštine Voždovac Reljom Ognjenovićem i direktorom JKP „Beograd-put” Ivanom Tejićem.

Prema njegovim rečima, to je direktna posledica dolaska kompanije Ikea koja je uradila sve prilazne saobraćajnice u vrednosti od oko deset miliona evra i predala ih gradu.

Relja Ognjenović, član Veća opštine Voždovac zadužen za saobraćaj zahvalio je Gradu Beogradu na investiciji i dodao da ovo nije prva velika investicija grada, jer su pored glavnih ulica u ovom naselju asfaltirane i ulice u Pinosavi, Belom potoku, Ripnju. Kako je najavio Ognjenović, radiće se i  glavna saobraćajnica u Kumodražu, ali i svim delovima opštine, jer je cilj da se građanima obezbede što bolji uslovi za život.

Izvođač radova na rekonstrukciji Ulice 13. nova je JKP „Beograd-put”, a vrednost ove investicije iznosi oko 40 miliona dinara. Preduzeće je prethodno uradilo i kompletnu ulicu kroz Zuce u dužini od 2,5 kilometara sa trotoarima sa obe strane.

Podelite vest: