OPŠTINA VOŽDOVAC UREDILA SVOJE ŠKOLE I VRTIĆE

Opština Voždovac je uložila 130 miliona dinara i u prethodne četiri godine je uredila i ogradila osnovne škole u koje nije ulagano ranijih godina, a renovirala je i četiri vrtića.

Nove ograde su dobile osnovne škole „Vasa Čarapić“ – Beli potok i izdvojeno odeljenje u Zucu, „Vuk Karadžić“ iz Ripnja – Brđani i izdvojeno odeljenje u Prnjavoru, dok je pored ograde u OŠ „Bora Stanković“ renoviran i krov, a OŠ  „Karađorđe“ je, uz novu ogradu, dobila i nove toalete i svlačionice.

U OŠ „Branislav Nušić“, pored postavljene nove ograde i fasade, rekonstruisani su krov i dotrajala i nebezbedna pasarela preko Zaplanjske ulice između dve školske zgrade. U  OŠ „Jajinci“ postavljen je potporni zid i rampa za osobe sa invaliditetom.

OŠ „Veselin Masleša“ dobila je novu kuhinju, toalete i prilaz školi sa stepenicama.

Matična škola „Vuk Karadžić“ u centru Ripnja sada ima uređene svlačionice, fiskulturnu salu sa toplim tunelom do školske zgrade, dok je OŠ „Filip Filipović“ dobila nove toalete, podne obloge u hodnicima, a uređen je i plato ispred škole.

Opština je za najmlađe uredila i vrtiće u Ripnju:  „Kolibri“ u centru i „Radosno detinjstvo“ u naselju Kolonija, dok su nove toalete dobili mališani u vrtiću „Neven“ u Kumodražu 1, a u vrtiću „Mila Jeftović“ uređeno je dvorište.

Podelite vest: