STEFANOVIĆ: SVAKA ŠKOLA U SRBIJI DA BUDE POKRIVENA VIDEO NADZOROM

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas času – Policija u službi građana, u Osnovnoj školi „Zmaj Jova Jovanović“ na Voždovcu.

On je istakao važnost edukacije dece od najranijeg uzrasta o opasnostima od alkoholizma, narkomanije, bezbednom ponašanju u saobraćaju i svim drugim aspektima bezbednosti o kojima ih uče policijski službenici.

Ovo je samo jedno od 30.000 predavanja koliko ih je održano učenicima četvrtog i šestog razreda od septembra prošle godine, kada je uveden novi predmet Osnovi bezbednosti dece.

„Važno nam je da dosadašnja dobra saradnja sa školama i lokalnim samoupravama bude nastavljena i u narednom periodu“, rekao je ministar i  ukazao da u školi „Zmaj Jova Jovanović“ postoji video nadzor povezan sa PU Voždovac.

„Hoćemo da svaka škola u Srbiji bude pokrivena video nadzorom koji je direktno povezan sa Policijskom stanicom kako bi policijski službenici u svakom trenutku mogli da vide da li deci preti neka opasnost“, rekao je Stefanović.

Ministar je, u razgovoru sa roditeljima čija deca pohađaju ovu školu, istakao da je važno da se kroz preventivne aktivnosti, kao što je predmet Osnovi bezbednosti dece, mališani upoznaju na koji način mogu da povećaju svoju bezbednost, da se zaštite u sajber prostoru i zato će u narednoj školskoj godini, već od prvog razreda, početi sa ovim predmetom.

„Nećemo dozvoliti da postoji narkodiler koji u blizini škole ili na bilo kom drugom mestu prodaje deci drogu. Stalnim akcijama i pojačanim patrolama brinućemo o bezbednosti naših građana“, zaključio je Stefanović.

Času Policija u službi građana prisustvovali su i direktor policije Vladimir Rebić, načelnik PU Beograd Veselin Milić, načelnik PS Voždovac Nebojša Dragović, gradski sekretar za obrzovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak, kao i predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić, član Veća Opštine Miloš Stojanović i direktorka Škole Vesna Životić.

Podelite vest: