ZAVRŠETAK RADOVA NA JELEZOVAČKOM KOLEKTORU

Radovi na izgradnji još 200 metara Jelezovačkog kolektora, koji će trajati 50 dana i omogućiti da se na kanalizaciju priključi naselje Mala Utrina počeli su danas.

„Taj kolektor je dugačak oko 3,6 kilometara. Već je urađeno oko 600 metara, a sada se radi preostalih skoro 2,9 kilometara i to u dve faze. Prva faza počela je danas i trajaće 50 dana, a završetkom obe faze sva naselja koja se nalaze uz Jelezovačku dolinu moći će da se priključe na kanalizaciju. To su naselja Malu Utrinu, Jajince, Selo Rakovica, deo opštine Rakovica i deo Kumodraža“, rekao je gradski menadžer Goran Vesić koji je danas sa predsednikom opštine Aleksandrom Savićem obišao radove.

Prema njegovim rečima, završetkom Jelezovačkog kolektora do kraja 2018. godine, u sledećoj bi mogla da počne izgradnja sekundarne kanalizacione mreže, kako bi i Jajinci i druga naselja mogla da se priključe na kanalizaciju.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da će Opština izdvojiti sredstva za projektovanje sekundarne kanalizacione mreže, odnosno mreže duž ulica u Jajincima, te da će se sva ta sekundarna kanalizaciona mreža uliti u Jelezovački kolektor.

Savić je dodao da će opština, za nekih mesec dana, zajedno sa Gradom Beogradom i Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, početi izgradnju uređaja za prečišćavanje otpadnih voda u selu Pinosava.

„Tako će se takođe steći uslovi da Pinosavu povežemo na izgrađenu kanalizacionu mrežu. Takođe, takav uređaj biće izgrađen i u Belom potoku, a izvođač radova je već izabran“, precizirao je on.

Podelite vest: