POVEĆATI BROJ SAOBRAĆAJNIH KAMERA ISPRED VOŽDOVAČKIH ŠKOLA

U prepunoj skupštinskoj sali opštine Voždovac večeras je održana tribina gde su građani mogli da postave pitanja i daju predloge i u vezi sa bezbednosnom situacijom u okruženju.

Građanima su na pitanja odgovarali  državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, načelnik Policijske uprave Beograda Veselin Milić, načelnik Policijske stanice Voždovac Nebojša Dragović, javni tužilac Nebojša Popović i domaćin skupa predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Državna sekretarka Dijana Hrkalović istakla je da je na Voždovcu planirano postavljanje dodatnih 16 fiksnih i pokretnih kamera, kao i monitoring centar, a da je pojačano i prisustvo Žandarmerije, kako bi se bezbednost građana podigla na još viši nivo.

„Ministar Nebojša Stefanović svakodnevno insistira na dobroj komunikaciji policije i građana, a PS Voždovac svakodnevno radi na očuvanju javnog reda i mira i rešavanju krivičnih dela. Tokom 2017. godine je bilo 109 krivičnih dela manje u odnosu na prethodnu godinu“,navela je Dijana Hrkalović.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić istakao je značaj konstruktivne interakcije građana sa policijom. On je predložio da se roditeljima u školama  organizuju predavanja o upotrebi sintetičkih droga, kako prepoznati problem na vreme i kako zaštititi svoju decu od ove opasne pojave. U edukaciju o tim temama bi se, prema njegovom predlogu, uključila policija.

Pojedini građani su ukazali na problem dilera droge u naselju Braće Jerković, veliki broj beskućnika oko crkve u Činovničkoj koloniji, postojanje pasa lutalica, a upućeni su i predlozi, poput pojačanih policijskih patrola u određenim ulicama.

Predsednik Opštine Aleksandar Savić je naglasio da je cilj ovakvih skupova, koje opština organizuje, bolja komunikacija građana i policije.

On je predložio da se ispred svih voždovačkih osnovnih škola postave kamere koje mere prekoračenje brzine vožnje i dodao da je Opština spremna da sprovede ovu zamisao kako bi se pojačala bezbednost đaka.

Podelite vest: