PENZIONERI NAS UČE KAKO SE VOLI BEOGRAD

Rad lokalne vlasti i buduće planove penzionerima Voždovca predstavili su večeras predsednik opštine Aleksandar Savić, gradski menadžer Goran Vesić i glumac Svetislav Goncić.

“Sadašnja gradska vlast zatekla 1,2 milijarde evra duga. Od toga 550 miliona evra je vraćeno. Za te pare moglo je da se izgradi 250 škola, 250 vrtića, tri i po Pupinova mosta ili da se uredi 5.000 fasada. Od kada je Vučić na vlasti uspeli smo da zemlju konsolidujemo. Da bismo je stavili na čvrste noge najveći teret ste podneli upravi vi – penzioneri. Mi smo vam na tome beskrajno zahvalni. Ako nastavimo sa ovakvom politikom biće i više para za plate i penzije, a penzije će biti još povećane do kraja godine“, poručio je Vesić pripadnicima trećeg doba.

Druženju sa više od 700 penzionera, koje je organizovano u restoranu TC Stadion, prisustvovao je i gradonačelnik bratske opštine Kefalonije  Aleksandros Parisis i počasni konzul Srbije na Kefaloniji Viktor Ruhotas.

Domaćin skupa, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da se lokalna vlast trudila da za četiri godine uloži u svaki deo Voždovca i da to ne bi bilo moguće da na čelu države nije Aleksandar Vučić koji vodi odgovornu politiku.  „Politika mira i stabilnosti potrebna je svima nama zbog naše dece, investitora i boljeg života“, naglasio je Savić.

„Da nije bilo odgovornosti penzionera u ključnom trenutku mi ne bi nikada ušli u ovakvu pozitivnu promenu. Mnogo vam hvala što ste iskustvom podržali ovu promenu“, zahvalio se penzionerima proslavljeni srpski glumac Svetislav Goncić i istakao da su oni pokazali kako se voli Beograd.

Za najstarije sugrađane organizovana je i nagradna igra u kojoj su najsrećniji dobili 15 aparata za merenje krvnog pritiska i 15 inhalatora, koje je uručila narodni poslanik Ljiljana Malušić. Okupljeni su imali priliku da uživaju u igrama KUD-a Radost i notama domaćeg benda „Pera violina“.

Podelite vest: