DONACIJA SPORTSKE OPREME VOŽDOVAČKIM OSNOVCIMA

U okviru akcije „Oprema za 100 fiskulturnih sala u Srbiji”, koju sprovode Ministarstvo omladine i sporta i Savez za školski sport Srbije, Osnovna škola „Janko Veselinović“ na Voždovcu dobila je set koji sadrži dva gola i dva koša, odbojkašku mrežu, kao i 40 lopti za kolektivne sportove.

Biciklistički savez Srbije donirao je ovoj i ostalim voždovačkim školama 30 bicikala za učenike lošijeg materijalnog stanja.

Donaciju je danas uručio ministar Vanja Udovičić, koji je zajedno predsednikom Skupštine opštine Voždovac Aleksandrom Mirkovićem posetio školu.

„Cilj ove akcije je da u ovoj godini 10 odsto fiskulturnih sala širom Srbije dobije adekvatnu sportsku opremu i rekvizite koji će biti korišćeni na časovima fizičke kulture i omogućiti bolje uslove za bavljenje školskim i rekreativnim sportom. U prethodne četiri godine uspeli smo da povećamo broj dece u sistemu školskog sporta za 40.000. Danas se u školama sportom bavi 160.000 dece. Želimo da taj broj uvećamo i obuhvatimo što veći broj dece, da sport bude način njihovog vaspitanja, način života i kulture”, rekao je ministar Udovičić.

Predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković zahvalio se Ministarstvu za omladinu i sport na vrednoj donaciji i na tome što prepoznaje potrebe najmlađih Voždovčana.

„Opština je od svojih sredstava uradila video nadzor u ovoj školi, ogradila celo školsko dvorište i prolaz između škole i fiskulturne sale, koju planiramo ove godine kompletno da renoviramo, tako da je ova donacija stigla u pravom trenutku“, rekao je Mirković.

Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, istakao je da je ovo treći dan akcije i da je želja da se deci pruži prilika da se ostvare u sportovima i da sport bude deo njihove svakodnevnice.

Akciji su prisustvovali i državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović.

Posle posete Osnovnoj školi „Janko Veselinović“, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković nastavili su druženje sa voždovačkom omladinom i razgovarali o problemima i potrebama mladih.

Podelite vest: