SAVIĆ: SVI DELOVI BEOGRADA IMAĆE KANALIZACIJU ZA SEDAM GODINA

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem, obišao je danas radove na asfaltiranju ulice Voje Radića u naselju Mala utrina, u dužini od tri kilometra sa trotoarima i ivičnjacima, za koje je izdvojeno 50 miliona dinara.

Mala utrina ima završenu sekundarnu kanalizaciju koja treba da bude priključena na Jelezovački kolektor, što će omogućiti da sve kuće budu priključene na kanalizaciju.

Predsednik Oštine je rekao da Mala utrina time postaje najuređenije podavalsko naselje i istakao da je plan Grada  da sve kuće na teritoriji Beograda imaju kanalizaciju do 2025. godine.

„Kompletna kanalizaciona mreža u selu Zuce i Jelezovački kolektor urađena je uz saradnju Vlade, Grada i opštine Voždovac. Uz pomoć Grada raspisan je i tender za kolektor, odnosno uređaj za prečišćavanje voda u Pinosavi i Belom potoku, čime će se steći uslovi da i ta dva sela dobiju kanalizacionu mrežu. Opština Voždovac je obezbedila finansijska sredstva da uradi projektnu dokumentaciju za svu sekundarnu mrežu, a da Grad Beograd izvodi radove. Opština Voždovac, Grad Beograd i Beogradski vodovod i kanalizacija su pre tri godine napravili sporazum da svi oni koji se priključe na kanalizacionu mrežu plaćaju 60 hiljada dinara na 60 mesečnih rata”, podsetio je on.

Savić je dodao da će se na osnovu ovog projekta raditi sekundarna kanalizaciona mreža u celom naselju Jajinci, Kumodražu, selu Rakovici, na Mitrovom brdu.

„Mi smo poslednje četiri godine uložili 350 miliona evra u prigradska naselja, u vodovod, kanalizaciju, puteve, javni prevoz, dok je u periodu od 2008. do 2012. uloženo manje od 100 miliona evra. Naravno da problema ima, ne za 350 miliona već za tri i po milijarde, ali je činjenica da je u poslednje tri i po godine samo u ovom naselju urađeno više nego za poslednjih 50 godina. Na Voždovcu smo u poslednje četiri godine uradili 80 kilometara novih puteva, rekonstruisali 46 kilometara i uradili 81 kilometar kanalizacione mreže, što predstavlja pravi primer kako zajedno mogu da rade Vlada Republike Srbije, opština i Grad.”

Novac za radove u ovoj ulici obezbedila je Vlada na zahtev Grada, koji je to uradio na zahtev Opštine. Tako zajedno možemo da menjamo stvari i činimo Beograd boljim mestom za život,  istakao je gradski menadžer Vesić.

Podelite vest: