POČINjE IZGRADNjA PETLjE VOŽDOVAC – OBILAZNICE OKO BEOGRADA

Početkom februara započeće radovi na izgradnji obilaznica oko Beograda, od Ostružnice do Bubanj potoka, koja prolazi kroz Voždovac, najavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Pripremljena je sva potrebna dokumentaciju i radovi na deonici počeće 1. februara i biti gotovi do 2020. Godine, rekla je Mihajlović, koja je obišla mesto buduće petlje Voždovac, u sektoru B6, zajedno sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem i direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom.

Prema njenim rečima, deonicu dugu 19,5 km i vrednu 207 miliona dolara gradiće azerbejdžanska kompanija “Azvirt”, dok će radove nadzirati “Putevi Srbije”.

„Završetkom obilaznice oko Beograda dobićemo važno saobraćajno čvorište, s obzirom na to da ćemo spojiti koridore 10 i 11. Ovo je važno ne samo za opštinu Voždovac i grad Beograd, već za dalji razvoj naše zemlje”, zaključila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je izgradnja obilaznice oko Beograda veoma je važan projekat za sve Voždovčane, ali i ostale građane Beograda, jer će omogućiti izmeštanje teškog tranzitnog saobraćaja iz centra grada i život Beograđana učiniti kvalitetnijim.

Obilaznica će kroz  Voždovac prolaziti u dužini od 9.6 km, precizirao je predsednik opštine Aleksandar Savić.

On je istakao da je opština Voždovac inicirala Plan komercijalno industrijske zone u okolini Belog potoka, gde će se izgraditi oko 300 hiljada m2 komercijalnog prostora, poput fabrika koje će zadovoljiti potrebe ovog podavalskog dela.

Posle obilaska buduće petlje obilaznice, ministarka Mihajlović je u prostorijama Gradske opštine Voždovac održala sastanak, gde je zajedno sa predstavnicima ministarstva, Grada i Opštine razgovarala o tekućim pitanjima važnim za Voždovac.

Teme sastanka, pored obilaznice, bile su ozakonjenje, Zakon o stanovanju, železnice, urbanistički planovi, turistički potencijali Avale, divlje deponije i Služba katastra nepokretnosti Voždovca.

Potpredsednica Vlade je posle sastanka, naglasila da je zadovoljstvo raditi sa predsednikom opštine Voždovac Savićem, koji ima cilj, viziju, zna koji su problemi građana i rešava ih, ističući da tako može više i brže da se radi.

Podelite vest: