AKCIJA ZA KRZNENE PRIJATELjE: Besplatni pregledi, vakcinacija i čipovanje za pse i mačke 

Opština Voždovac za svoje građane koji imaju kućne ljubimce organizuje akciju besplatnih pregleda pasa i mačaka. Cilj akcije je promovisanje odgovornog vlasništva i zdravlja životinja.
Vlasnicima kućnih ljubimaca biće dostupne sledeće usluge:
Veterinarski pregled životinja
Obeležavanje pasa i mačaka mikročipom

Vakcinacija pasa i mačaka protiv besnila.

Na inicijativu građana, Gradska Opština Voždovac u saradnji sa JKP Veterina Beograd je organizovala ovu akciju. Pomenuti paket veterinarskih usluga značajno će pomoći svim građanima koji iz svog budžeta ne mogu da izdvoje novac za pregled svojih krznenih ljubimaca, s obzirom da ove tri usluge koštaju oko 4.000 dinara.
Osim toga, važna je i čistoća kućnih ljubimaca, kako bi svi imali čistu i urednu opštinu.
Pregledi će biti organizovani u “Voždovačkom centru – Šumice” (PORED KAFIĆA „FOREST“). Svi zainteresovani mogu doći ponedeljkom i sredom od 16 do 20 časova, i subotom i nedeljom od 12 do 20 časova.
Takođe, besplatni pregledi kućnih ljubimaca biće organizovani sledeće nedelje, u četvrtak 1. februara, i petak 2. februara, u Mesnoj zajednici “Činovnička kolonija” u Ulici Jove Ilića 89, za područja Donji Voždovac, Činovnička kolonija i Autokomanda, od 16 do 20 časova.
Šta je odgovorno vlasništvo?
Odgovorno vlasništvo obuhvata odnos vlasnika prema sopstvenom ljubimcu, ali i odnos vlasnika ljubimca prema drugim ljudima i životinjama. Zakon obavezuje vlasnika da obezbedi kućnom ljubimcu brigu, negu i smeštaj, u skladu sa vrstom, rasom, polom, starošću, kao i fizičkim i biološkim specifičnostima i potrebama u ponašanju i zdravstvenom stanju kućnog ljubimca. Zakon, istovremeno, obavezuje i vlasnika da obezbedi da njegov ljubimac ne ugrožava ljude i životinje u svom okruženju.
Podelite vest: