ZA PROGRAME I PROJEKTE NA VOŽDOVCU 28 MILIONA VIŠE U 2018.

Budžet opštine Voždovac za 2018. godinu, koji su danas na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštine opštine Voždovac izglasali odbornici, iznosi 610.848.276 dinara, što je u odnosu na budžet iz 2017. godine više za 28.078.574 dinara.

Sredstva će sledeće godine, kako je budžetom planirano, biti raspoređena za realizaciju 13 programa, 22 programske aktivnosti i 38 projekata.

Novac od prenetih sredstva iz prethodne godine i sredstava od ostvarenih ušteda, najvećim delom biće raspoređen za realizaciju komunalnog programa, programa putne infrastrukture, urbanizma i prostornog planiranja, kao i za subvencije ustanovama čiji je osnivač Gradska opština Voždovac, obrazložila je na Skupštini Vesna Janković, rukovodilac Odeljenja za finansije, privredu, društvene deleatnosti i planiranje.

Pored izglasanog budžeta, Skupština je većinom glasova donela i rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja za 2018. godinu ustanova „Voždovački centar – Šumice“, Sportski centar „Voždovac“ i Narodni univerzitet „Svetozar Marković“.

Podelite vest: