OTVORENA IZLOŽBA „DELA, A NE REČI“

Voždovac,  kakav je bio pre tri i po godine i Voždovac kakav je danas, prikazan je kroz izložbu fotografija „Dela a ne reči“ koja je otvorena u okviru manifestacije „Dani Voždovca“, uz nastup učenika i nastavnika Muzičke škole „Petar Konjović“.

Predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić je rekao da je sve što je urađeno na Voždovcu od Dušanovca do Ripnja zajedničko delo građana i tima koji vodi Opštinu.

„Saslušali smo vaše primedbe, sugestije, predloge i ideje kako da uredimo Voždovac. U skladu sa prioritetima i mogućnostima napravili smo plan, organizovali radove  i evo, došli do toga da je kvalitet života  mnogo bolji nego što je bio.

Radili smo timski, uz pomoć Grada i Republike, i zato danas imamo šest savremeno opremljenih zdravstvenih stanica koje koristi više od 65 hiljada Voždovčna“, rekao je Savić.

On je dodao da je izgrađeno i 70 km vodovodne mreže, asfaltirano 80 kilometara nekategorisanih puteva, izgrađen  pogon za prečišćavanje otpadnih voda, grade se Jelezovački i Kumodraški kolektor, obnovljeno je 40  parkića i igrališta, uređeni školski toaleti, učionice, sale i školska dvorišta, uređeni vrtići i još mnogo toga što je dokumentovano fotografijama prikazanim na izložbi.

„Nije bilo ni lako ni jednostavno da se obnove objekti koji 40 ili 50 godina nisu održavani, da se saniraju škole stare preko 100 godina, da se reše imovinsko – pravni odnosi, da se dovede voda, kanalizacija ili put do naselja kako bi ljudi u 21. veku imali elementarne uslove za život. Jer, prethodnih 20 godina nije ništa urađeno, iako je bilo i novca i prilika“, kazao je Aleksandar Savić i najavio plan Opštine da se uredi kompletna infrastruktura, sve škole, vrtići i parkovi, da se asfaltiraju sve ulice, odnosno, kako je rekao – da se učini život lepši onima koji su nas stvorili i onima koji će nas naslediti.

U okviru manifestacije „Dani Voždovca“ za  danas u 17.30 zakazana je humanitarna košarkaška utakmica na kojoj igraju Voždovac i Grad Beograd uz učešće sportista Milana Gurovića, Igora Rakočevića, Nataše Kovačević, Tanje Petrović, Dušana Borkovića i Ivice Kralja, kao i gradskih i opštinskih funkcionera.

Program će voditi Predrag Popović – Pop, a sav prihod je namenjen Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, odeljenju Dom „Jovan Jovanović Zmaj“ u Ulici Braće Jerković 119, za koji su prihod dali i odbornici Skupštine opštine.

Podelite vest: