PROSLAVA DANA VOŽDOVCA I SLAVE OPŠTINE

Gradska opština Voždovac obeležiće Dane Voždovca i proslaviti slavu Svetog Andreja Prvozvanog od 11. do 13. decembra humanitarnom utakmicom i bogatim kulturno – umetničkim programom.

Manifestacija će započeti u ponedeljak, 11. decembra u 10 sati, izložbom „Dela a ne reči“, koju će u „Šumicama“ otvoriti predsednik opštine Aleksandar Savić.

Istog dana u sportskoj sali u  „Šumicama“, od 17.30 odigraće se Humanitarni košarkaški turnir Voždovac i Grad Beograd za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj”. Pored predstavnika opštine Voždovac i Grada Beograda Aleksandra Savića, Aleksandra Mirkovića, Dragomira Petronijevića, Aleksandra Markovića, Gorana Trivana i Slavka Gaka, učestvuju golman Ivica Kralj, košarkaši Milan Gurović, Igor Rakočević i Nataša Kovačević, karatistkinja Tanja Petrović, automobilista Dušan Borković, direktor Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ Janko Tabaković, štićenik Novica Miljković i drugi.

Odbornici Skupštine opštine Voždovac odrekli su se svoje nadoknade za rad na Svečanoj sednici i iznos od 275.000 dinara doniraće Domu „Jovan Jovanović Zmaj“.

U utorak, 12. decembra program je posvećen najmlađim  Voždovčanima za koje će, u „Šumicama“ od 10 do 12 časova, biti priređen muzički šou. Za 14 sati zakazana je svečana sednica Skupštine opštine Voždovac, kada će Povelja zaslužni građanin, za dostignuće u oblasti sporta biti dodeljena Tanji Petrović. Od 17 časova je program za učenike osnovnih škola, a od 21 sat – koncert starogradskih i domaćih hitova.

Proslava slave opštine Voždovac – Sveti Andrej Prvozvani započeće u sredu, 13. decembra, svetom arhijerejskom liturgijom u crkvi Preobraženja Gospodnjeg (Kruševačka bb) u 9 časova, nakon čega će 10 u časova krenuti litija do zgrade Gradske opštine Voždovac, gde će uz prisustvo gostiju biti prerezan slavski kolač.

Podelite vest: