OPŠTINSKI ČELNICI O GORUĆIM PITANjIMA U KUMODRAŽ SELU

Trajno rešavanje problema izlivanja otpadnih voda u Kumodraž selu je prioritet opštine Voždovac, poručio je predsednik opštine Aleksandar Savić na sastanku  sa građanima ovog naselja.

On je ukazao da je Opština predala zahtev Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima da se uradi sekundarna kanalizaciona mreža i dodao da će i Opština uložiti između 70 i 100 miliona dinara u izradu projektne dokumentacije za uvođenje kanalizacije.

Brojni građani Kumodraž sela došli su u svoju mesnu zajednicu kako bi, u razgovoru sa čelnicima opštine Voždovac,  dobili odgovore na neka od nerešenih pitanja kraja u kome žive.  Kako trajno rešiti problem izlivanja otpadnih voda, kada će biti postavljen trotoar u delu Ulice vojvode Stepe, da li će se Zemljoradnička ulica uvrstiti u Detaljan urbanstički plan, da li će se proširiti Ulica Topola, može li se, umesto postavljanja ležećih policajaca, pojačati nadzor policije…. samo su neka od pitanja koja su meštani Kumodraž sela postavili na skupu.

Predsednik opštine Aleksandar Savić je odgovorio da će Opština, u skladu sa finansijskim i imovinsko pravnim mogućnostima asfaltirati sve ulice, naročito one koje do sada nisu nikada rađene.

Prema njegovim rečima, Ulica Božićna nalazi se na spisku radova i biće proširena možda i do kraja godine, kako bi se smanjila frekvencija u Ulici vojvode Stepe, dok će u naselju Braće Jerković biti urađen novi vrtić, kako bi se rasteretili vrtići u Kumodražu.

On je podsetio šta je sve u Kumodraž selu urađeno i obnovljeno u poslednje tri i po godine – od obnavljanja rodne kuće Stepe Stepanovića, asfaltiranja nekategorisanih puteva, izgrađenog novog učioničkog bloka sa 13 kabineta i fiskulturnom salom u OŠ „Vojvoda Stepa“, urađenog osvetljenja u Torlačkoj šumi i delu Ubske ulice, do produženja autobuske linija 25 P i uvođenja nova linija 406, kao i izgradnje sportskog terena i dečijeg igrališta u Stepojevačkoj ulici.

Pojedini građani iskoristili su priliku da pohvale opštinsko rukovodstvo, jer je u podavalskom delu za poslednje tri-četiri godine uložilo više nego što je urađeno u poslednjih 20 godina zajedno, izrazivši zahvalnost što Kumodraž sada ima mnogo toga što nikad nije imao.

„Daćemo sve od sebe da poboljšamo uslove života svih Voždovčana“, rekao je Savić.

Pored predsednika Opštine, sa stanovnicima Kumodraž sela razgovarali su i načelnica Uprave opštine Bojana Radaković, rukovodilac Odeljenja za građevinsku inspekciju Vladan Đešnić, rukovodilac Odeljenja za komunalnu inspekciju Nenad Mitrović i predsednik Mesne zajednice „Kumodraž selo“ Dragan Životić. Oni su pozvali sugrađane da predlože sve što smatraju da treba uraditi u njihovom kraju, kako bi se na vreme uvrstilo u plan za narednu godinu.

Podelite vest: