NA VOŽDOVAČKOM SAJMU ZAPOŠLjAVANjA PONUĐENO PREKO 600 RADNIH MESTA

Više od dve i po hiljade ljudi posetilo je danas Sajam zapošljavanja  u Voždovačkom centru „Šumice“, na kome su 33 kompanije ponudile čak 600 radnih mesta za nezaposlene svih obrazovnih profila i stručnih sprema.

Ikea, Delhaize, Royal Express, G4S, Generali osiguranje, Metro Cash & Carry, Wienner Statische osituranje, Adecco Outsorurcing, Trizma, Hotel Srbija, Enterijer Pavlović, samo su neke od kompanija koje su tražile različite obrazovne profile, od  diplomiranih ekonomista, pravnika, prodavaca, kurira, vozača, stolara, zavarivača, do inženjera, medicinskih sestara, negovateljica…

„Danas u Beogradu ima 89 hiljada nezaposlenih, dok ih je u 2014. bilo čak 110 hiljada. Smanjenje broja nezaposlenih je pokazatelj da idemo u dobrom pravcu“ – naglasio je, prilikom otvaranja Sajma, Dragomir Petronijević, predsednik Saveta za zapošljavanje Beograda i član gradskog Veća.

Aleksandar Savić, predsednik Gradske opštine Voždovac, koji je obišao štandove na Sajmu, podsetio je da je prethodni Sajam u opštini održan 2014. godine i da je tada bilo 11.020 nezaposlenih lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Danas je broj nezaposlenih pao na 8.085, što znači da ih je skoro tri hiljade manje, a radimo na tome da se taj broj dodatno smanji, što je trend Vlade i pokazatelj dobrog rukovođenja državom, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem“ – rekao je Savić.

On je istakao da će nova radna mesta u opštini Voždovac doneti i nove urbane i komercijalne zone, koje je definisala opština u oko 30 urbanističkih planova.

„Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine opredelila je više od 100 miliona dinara za samozapošljavanje, za nova radna mesta“, rekao je  Dobrosav Marić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Beograd i dodao  da je stopa nezaposlenosti u Beogradu najniža za poslednjih dvadeset godina i iznosi  12,1 % .

Za vreme trajanja Sajma održane su i obuke za nezaposlene (ATP – aktivno traženje posla), za koje je bilo veliko interesovanje.

Vuk Mirčetić, predsednik Saveta za zapošljavanje opštine Voždovac, zahvalio se svim poslodavcima koji su se u velikom broju odazvali Sajmu, kao i Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Podelite vest: