OTVORENA AMBULANTA „PRNjAVOR“ U RIPNjU

Stanovnici Ripnja od danas ponovo mogu da koriste ambulantu „Prnjavor“, koju su Opština i Dom zdravlja Voždovac kompletno obnovili.

U izgradnju i opremanje novog objekat ambulante uloženo je osam miliona dinara, tako da građani ovog dela Voždovca više ne moraju da se leče u Zucu, Jajincima ili Belom potoku.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Grad uložio mnogo u rekonstrukcije domova zdravlja, napomenuvši da će na Voždovcu naredne godine biti napravljena zdravstvena stanica na Banjici i ispostava hitne pomoći u Belom potoku čime će zdravstvena zaštita Opštine biti upotpunjena.

Gradski menadžer Goran Vesić je istakao da je razvoj prigradskog jednako važan kao i razvoj gradskog kraja te je stoga u prethodne tri godine u prigradska naselja uloženo milijardu i dvesta miliona dinara.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić poručio je da će opština nastaviti da poboljšava kvalitet života svojih žitelja.

„Drago mi je da smo razuverili one koji su govorili da ova zdravstvena stanica nikada neće biti rekonstruisana. Sledeće godine će biti obnovljen i centralni dom zdravlja u Ripnju, ali i zdravstvena stanica u „Minelu”. Završićemo i sređivanje glavnih saobraćajnica, a nadam se da ćemo izgraditi i deset odsto vodovodne mreže koja sada nedostaje“, rekao je Savić.

U ambulanti “Prnjavor“ lečiće se 1.500 odraslih Ripanjaca, a radno vreme ambulante je radnim danima od 7 do 13:30 časova, a četvrtkom od 13:30 do 20 časova.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Aleksandar Marković, podsekretar za zdravstvo Aleksandar Stefoski i v. d. direktora DZ „Voždovac” Nevenka Veličković.

Podelite vest: