NOVO DEČJE IGRALIŠTE NA GORNjEM VOŽDOVCU

Mališani iz Ulice Ljube Vučkovića od danas imaju novo igralište u svom komšiluku. Između zgrada broj 9 i 11 zapuštena zelena površina uređena je u prostor za igru i odmor.

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić  istakli su da je ovo još jedan primer odlične saradnje Grada i Opštine.

„Opština Voždovac komunicira sa svojim građanima i u saradnji sa Gradom realizuje predloge, kao što je bio ovaj, da se napravi igralište za decu“, rekao je Vesić

On je dodao da je igralište urađeno po svim standardima o bezbednosti i kvalitetu i da je uređenje malih zelenih površina između zgrada, urbanih džepova i manjih parkova  još jedna od strategija koje se  sprovode u glavnom gradu a sve u cilju da  Beograd bude uređeniji, a parkovi i igrališta dostupnija svim građanima.

Zadovoljstvo  zbog uspešno realizovanog projekta izrazio je i predsednik opštine Aleksandar Savić rekavši da je još jedna inicijativa Voždovčana urodila plodom.

„Najmlađi imaju prostor za igru, a stariji za odmor i uživanje zahvaljujući Gradskom zelenilu i Gradu Beogradu koji izlaze u susret  predlozima i planovima Opštine kako da uredimo naš Voždovc“, kazao je Aleksandar Savić.

Na Voždovcu je do sada uređeno 12 dečjih igrališta, tri sportska terena i park na Autokomandi, a u Beogradu  oko 40 sličnih igrališta .Planirano je da do kraja godine  bude obnovljeno još 17 parkova i igrališta za decu .

Podelite vest: