PREGLEDANO OKO 200 VOŽDOVČANA U AKCIJI BESPLATNIH PREGLEDA

U okviru akcije besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda, koje organizuje Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, u nedelju 15. oktobra u Domu zdravlja „Voždovac“ pregledano je oko 200 građana. U prisustvu mnogobrojnih pacijenata sprovedeni su ginekološki i ultrazvučni pregledi abdomena, kontrola krvnog pritiska i radionice na temu „Unapređenje zdravlja i prevencija bolesti“.

Prisutnima se obratila v. d. direktora Doma zdravlja „Voždovac“ dr Nevenka Veličković, koja je podržala inicijativu Ministarstva zdravlja i ukazala na značaj preventivnih pregleda, s obzirom na to da su karcinomi, kao i bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok umiranja u Srbiji.

Ona je ujedno pozvala građane da prisustvuju tribini sa temom „Zajedno do zdravlja – imunoterapija i vakcine u onkologiji“, koja će biti održana 26. oktobra 2017. godine sa početkom u 18 časova u svečanoj sali Doma zdravlja.

Iz Doma zdravlja „Voždovac“ podsećaju građane da svakodnevno od 7 do 9 časova, u okviru Kutka zdravlja u holu laboratorije u centralnom objektu u Ustaničkoj 16, mogu izmeriti krvni pritisak i dobiti savete za unapređenje zdravlja i prevenciju obolevanja od hroničnih nezaraznih bolesti.

Podelite vest: