RANAC I ŠKOLSKI PRIBOR ZA PRVAKE VOŽDOVCA

Opština Voždovac je za sve đake prvake, njih 1787, pripremila lepe poklone: rančeve i pernice sa školskim priborom, koji će im biti uručeni 1. septembra. Predsednik Opštine Aleksandar Savić prvog školskog dana posetiće u 18 časova Osnovnu školu „Branislav Nušić“.

Đake prvake, ali i sve ostale učenike će ove školske godine dočekati renovirane i obnovljene škole koje su tokom raspusta, zahvaljujući opštini Voždovac, dobile nove učionice, sale, toalete i sigurna školska dvorišta. Do sada su  renovirane osnovne škole „Jajinci“, „Veselin Masleša“, „Branislav Nušić“ , „Karađorđe“, „Filip Filipović“ i „Bora Stanković“, a u narednom periodu, prema planu za 2017. godinu, biće uređeno još pet školskih i predškolskih ustanova.

Ove godine  u OŠ „Jajinci“ postavljena je nova i sanirana postojeća ograda oko školskog dvorišta, urađen potporni zid, asfaltirane su prilazne staze i postavljena rampa za učenike sa invaliditetom. OŠ „Branislav Nušić“ dobila je novu ogradu, betonirane prilazne staze i stepenice, uređenu fasadu, a u narednom periodu pristupiće se rekonstrukciji dotrajale pasarele. U OŠ „Veselin Masleša“ sanirani su toaleti, rekonstruisana školska kuhinja, mokri čvor i elektroinstalacija, a prilazne stepenice na ulazu u školu su rekonstruisane. Novu ogradu oko dvorišta dobila je i OŠ „Karađorđe“, dok su u OŠ „Filip Filipović“sanirani svi toaleti i urađene podne obloge u holovima. U OŠ „Bora Stanković“ urađen je plafon u glavnom holu, a od 1. septembra započeće se postavljanje nove ograde oko školskog dvorišta.

Podelite vest: