ZAVRŠNI RADOVI PRED OTVARANjE ROBNE KUĆE IKEA

Otvaranje Robne kuće IKEA najavljeno za avgust, ubrzalo je radove na pristupnim saobraćajnicama koje su danas prošle tehnički pregled. Završne radove na uređenju prilaza obišli su zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je IKEA ugovorom preuzela obavezu izgradnje infrastrukture i da do danas vrednost tih radova iznosi 10 miliona evra.

„To je pokazatelj na koji način funkcioniše vlast u Beogradu i kako da u dogovoru sa investitorima doprinesemo da naš grad lepše i bolje izgleda“, istakao je Andreja Mladenović.

Gradski menadžer Goran Vesić, rekao je da je urađeno preko dva kilometra saobraćajnica, tri kružna toka, potpuno novo korito reke koje je napravljeno na nivou hiljadugodišnjih poplava, skoro dva kilometra nove javne rasvete, preko pet hiljada metara vodovoda i kanalizacije.

„Tokom narednih dvadesetak dana biće završeno i oko 60 hiljada kvadratnih metara zelenih površina koje će takođe biti predate na upravljanje Beogradu“,  rekao je Vesić.

Predsednik Opštine Aleksandra Savić, istakao je da za Voždovac ova investicija mnogo znači.

„Omogućeno je zaposlenje za 400 ljudi, ceo podavalski deo grada će imati bolju infrastrukturu, a sigurno je da će i mali privrednici imati svoju šansu po dolasku svetskog giganta kao što je IKEA“, rekao je Savić.

On je dodao da je Opština Voždovac  preduzela mere da potez od ove robne kuće do Bubanj potoka proglasi komercijalnom zonom i podsetio da se na Voždovcu trenutno gradi još nekoliko značajnih objekata među kojima je i stambeni kompleks Voždove kapije.

Podelite vest: