UČENICI DRUGE EKONOMSKE ŠKOLE NAGRAĐENI IZLETOM

Izvanredni rezultati koje godinama unazad postižu učenici Druge ekonomsle škole u radionicama koje organizuje opština Voždovac u saradnji sa Fakultetom za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, nisu ostali bez dodatne nagrade.

Vuk Mirčetić, koordinator ovih radionica, želeo je da istakne veliko znanje koje su pokazivali timovi ove škole tokom takmičenja i po pravilu osvajali prva mesta u jakoj konkurenciji srednjih škola sa opštine. „Nepobedivi timovi“ škole bili su nagrađivani tokom takmičenja, ali je Gradska opština Voždovac želela da dodatno nagradi sadašnje učenike i organizovala je za njih pedeset izlet na Avalu. Srednjoškolci su posetili Avalski toranj i Spomenik neznanom junaku, a posebno su se zadržali u obilasku novosagrađene crkve brvnare posvećene Despotu Stefanu Lazareviću.

Direktor škole Dejan Nedić je istakao da je posebno zadovoljan rezultatima koji su upravo stigli iz Ministarstva prosvete, koje je vrednovalo rad u sedam oblasti. Iz svih oblasti Druga ekonomska škola dobila je maksimalnu ocenu. Svi su dali svoj maksimum, kako nastavnici, tako i učenici, svi zaposleni kao i roditelji. Evaluatori  koji su vrednovali rad su posebno pohvalili pozitivnu atmosferu u školi, način rada, komunikaciju, međusobno uvažavanje i poštovanje. Nastava i učenje ocenjeni su kao izuzetni. Zaključak Ministarstva je da je to jedna od retkih škola čiji se rezultati samoprocene kroz dosadašnje izveštaje, poklapaju sa rezultatima spoljašnjeg vrednovanja škole.

Po postignutim rezultatima učenici Škole su lideri u sportskim takmičenjima, kako na našoj opštini, tako i u gradu Beogradu, ali i šire. Sa ponosom ističu da su bili učesnici Svetskog prvenstva u fudbalu srednjih škola u Pragu tokom maja meseca ove godine, gde su uspešno predstavili Školu, Opštinu, Grad Beograd i državu. Učenice su vicešampionske države u rukometu.

Zbog celokupnih dobrih rezultata Gradska opština Voždovac nagradila je učenike izletom na Avalu .

Podelite vest: