U ZNAKU PESME I MUZIKE OBELEŽEN DAN ŠKOLE „VESELIN MASLEŠA“

Osnovna škola „Veselin Masleša“ danas je proslavila svoj Dan škole i 53. godinu postojanja. Učenici starijih razreda su ove godine na temu Pesma i muzika, prikazali značaj muzike za ljudsko društvo.

Recitujući stihove Jovana Dučića, Jovana Jovanovića Zmaja, pevajući ruske i srpske pesme, pop, rok i rep muziku, solo pevanjem i izvođenjem nota na flauti, đaci Škole su prikazali svo svoje muzičko umeće i nadarenost. Kao nagrada za uloženi trud, gromko se zaorio aplauz njihovih nastavnika, učenika, roditelja i svih prisutnih gostiju.

Direktorka Škole Natalija Matić, po završetku programa zahvalila se svim prisutnim gostima koji su uveličali ovu svečanost. Posebno je pohvalila učenike na divnim otpevanim i izrečenim rečima, koji su danas pokazali da uz pomoć svojih nastavnika, mogu mnogo toga da postignu u životu, što dokazuje i preko stotinu osvojenih nagrada na brojnim takmičenjima. Ona se zahvalila opštini Voždovac na dosadašnjoj pomoći u uređenju svih, pa i ove škole, a obradovala je đake najavivši uskoro i nove toalete, koje su dugo čekali, a koji će biti finansirani iz opštinskog budžeta.

Pored brojnih gostiju, proslavi Dana škole ispred Gradske opštine Voždovac prisustvovali su članovi Veća Miloš Stojanović i Bojan Mladenović.

Podelite vest: