У ЗНАКУ ПЕСМЕ И МУЗИКЕ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ „ВЕСЕЛИН МАСЛЕША“

Основна школа „Веселин Маслеша“ данас је прославила свој Дан школе и 53. годину постојања. Ученици старијих разреда су ове године на тему Песма и музика, приказали значај музике за људско друштво.

Рецитујући стихове Јована Дучића, Јована Јовановића Змаја, певајући руске и српске песме, поп, рок и реп музику, соло певањем и извођењем нота на флаути, ђаци Школе су приказали сво своје музичко умеће и надареност. Као награда за уложени труд, громко се заорио аплауз њихових наставника, ученика, родитеља и свих присутних гостију.

Директорка Школе Наталија Матић, по завршетку програма захвалила се свим присутним гостима који су увеличали ову свечаност. Посебно је похвалила ученике на дивним отпеваним и изреченим речима, који су данас показали да уз помоћ својих наставника, могу много тога да постигну у животу, што доказује и преко стотину освојених награда на бројним такмичењима. Она се захвалила општини Вождовац на досадашњој помоћи у уређењу свих, па и ове школе, а обрадовала је ђаке најавивши ускоро и нове тоалете, које су дуго чекали, а који ће бити финансирани из општинског буџета.

Поред бројних гостију, прослави Дана школе испред Градске општине Вождовац присуствовали су чланови Већа Милош Стојановић и Бојан Младеновић.

Поделите вест: