VRTIĆ „MALA SIRENA“ U NASELjU STEPA STEPANOVIĆ DOBIO MODERNU SAMOSTALNU KUHINjU

Objekat „Mala sirena“ Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“, u naselju Stepa Stepanović, dobio je modernu samostalnu kuhinju, gde će se od danas spremati  kompletni obroci za 500 dece iz ovog vrtića. Novu kuhinju su obišli sekretar za dečiju zaštitu i obrazovanje Slavko Gak, član Veća opštine Voždovac zadužen za predškolske i školske ustanove Miloš Stojanović i direktorka PU „Čika Jova Zmaj“ Lidija Hutović.

Slavko Gak je izrazio uverenje da će zahvaljujući novoj savremenoj kuhinji, deca u vrtiću „Mala sirena“ dobijati još bolje i kvalitetnije obroke. „U narednom periodu naš zadatak će biti da sve kuhinje u predškolskim ustanovama, kako centralne, tako i samostalne, budu modernizovane“ – rekao je sekretar pri obilasku prostora gde se sprema hrana za mališane.

Direktorka Hutović je objasnila da je nova kuhinja od velikog značaja za Predškolsku ustanovu „Čika Jova Zmaj“, jer se poboljšava način pripreme hrane, a samim tim i ishrana dece je kvalitetnija“. Prema njenim rečima, za nabavku opreme za ovu i sve druge kuhinje u voždovačkim vrtićima Sekretarijat za dečiju zaštitu i obrazovanje uložio je oko 7 miliona dinara, što će doprineti rasterećenju kapaciteta pripreme obroka.

Za 5.700 dece na Voždovcu, koliko ih je upisano u ostalih 29 objekata Predškolske ustanove, svi obroci se pripremaju u dve centralne proizvodne kuhinje.

Podelite vest: