KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR O PROBLEMIMA VLASNIKA I ZAKUPACA LOKALA U ULICI VOJVODE STEPE

Na zajedničku inicijativu gradskog menadžera Gorana Vesića i predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića, u utorak, 14. aprila 2015. godine, održan je sastanak u opštini Voždovac sa predstavnicima zakupaca i vlasnika lokala u ulici Vojvode Stepe. Predsednik Opštine objasnio je da se lično na terenu upoznao sa velikim problemima sa kojima se susreću zakupci i vlasnici lokala u ovoj voždovačkoj ulici, koja se već mesecima rekonstruiše.

Na sastanku, vlasnici i zakupci lokala izneli su svoje pritužbe koje su se odnosile na problem smanjenog prometa i nemogućnosti isplata plata, poreza i doprinosa zaposlenima. Ujedno su se požalili da im računi za porez i ostale dažbine nisu umanjeni, što predstavlja dodatni problem, s obzirom da njihove trgovinske radnje i druge delatosti jedva da rade.

Goran Vesić je izrazio spremnost da im Grad Beograd izađe u susret i pomogne u rešavanju nekog od navedenih problema, a što će učiniti uz konsultacije i pomoć Ministarstva finansija, Sekretarijata za finansije i Uprave javnih prihoda. Prihvativši kao dobar predlog jednog od vlasnika lokala, Vesić je rekao da će razmotriti mogućnost da deo troškova sredstava poreza i doprinosa zaposlenima u lokalima snosi Grad. Predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić pozvao je i predstavnike Uprave prihoda, kako bi se omogućile i poreske olakšice lokalima koji su ostvarili minimalan prihod u proteklom periodu, usled rekonstrukcije pomenute ulice.

Vlasnici i zakupci lokala izrazili su zadovoljstvo što su ih Vesić i Savić primili i saslušali, a dogovoreno je da se već sledeće nedelje ponovo sastanu, sa konkretnim informacijama i predlozima o načinu rešavanja njihovih problema, sve u skladu sa zakonom.

Podelite vest: