IZLOŽBA DEČJIH KARIKATURA „MALI PJER” U „ŠUMICAMA”

Svi zainteresovani posetioci moći će u Centru za kulturu i sport „Šumice”, od srede, 1. aprila 2015. god.,  da pogledaju izložene dečje karikature „Mali Pjer”. Izložba na kojoj će se naći 76 karikatura i 16 nagrađenih dečjih radova, biće svečano otvorena u 12 časova, a trajaće do 7. aprila. Deci će biti uručene diplome, katalog izložbe, kompakt-disk sa dečjim radovima i bedž (apliciran nagrađen dečji rad). Kompanija „Večernje novosti” pokloniće katalog karikatura sa konkursa „Pjer”.

DSC_0350 (1)

Prijatelji dece Beograda i Kompanija „Večernje novosti” organizovali su 21. konkurs za dečju karikaturu „Mali Pjer” na kome je učestvovalo oko 2.500 dece iz 105 osnovnih i srednjih škola u Beogradu. Posle školskih i opštinskih izložbi za finalnu selekciju upućena su 264  dečja rada. Pokrovitelj konkursa je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, a domaćini su Prijatelji dece Voždovca i Centar za kulturu i sport „Šumice”.

Konkurs za dečju karikaturu je nastao kao pravo i šansa dece da svetu odraslih upute svoje poruke za detinjstvo po meri deteta i da izraze svoj stav i mišljenje o svetu i pojavama u svom okruženju. Njihovi radovi su najčešće inspirisani temama  vezanim za porodicu,  školu, zaštitu životne sredine, javne ličnosti i društveno okruženje.

Podelite vest: