SVEČANO OTVORENA OŠ „DANILO KIŠ“ U NASELjU STEPA STEPANOVIĆ

Još jedno od ispunjenih obećanja u nizu – U ponedeljak,01.septembra svečano je otvorena novoizgrađena Osnovna škola „Danilo Kiš“ u voždovačkom naselju Stepa Stepanović,koja je otvorila svoja vrata za 290 upisanih đaka od kojih je 89 prvaka.

Posle svečanog programa đacima i roditeljima obratio se gradski menadžer Goran Vesić i pozdravio sve prisutne.

Ovom prilikom je istakao da je obećanje ispunjeno i da su deca krenula u novoizgrađenu školu,potom se zahvalio direktorki i školskom kolektivu koji su, kako je rekao, učinili sve da objekat proradi na vreme. OŠ “Danilo Kiš” je, dodao je Vesić, najnovija, a ujedno i najneobičnija škola u gradu, jer u nju ne ulaze prvi put samo prvaci već i ostali učenici, nastavnici i ostalo školsko osoblje.

„Danas kada sa ponosom otvaramo ovu školu u naselju Stepa Stepanvić želim da vas podsetim da smo u februaru stajali na livadi i da su tada građani bili obmanjivani od nekih drugih ljudi koji su prethodno vodili grad da nikada nećemo završiti ovu školu i da ćemo samo u kampanji, kako je tada govoreno, da zakopamo jedan ašov i da se ovo nikad neće desiti. Mi smo učinili veliki napor da ova škola danas počne sa radom. Kao što vidite postoje još neki sitni radovi u dvorištu koje treba završiti, ali to ne ometa održavanje nastave. Obećanje smo ispunili, deca su krenula u školu. Ovde ima u ovom trenutku više od 290 đaka, a škola može da primi oko 720 učenika. Mnogi roditelji sada upisuju decu jer nisu verovali da će škola biti završena na vreme i mi smo zbog toga veoma zadovoljni – rekao je Vesić i dodao da je u školu uloženo više od 450 miliona dinara i da je ona trenutno jedna od najlepših i najopremljenijih škola na teritoriji Beograda.

Svečanom otvaranju škole prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević koji je ocenio da je gradska vlast pokazala kako posao može da se uradi na odgovoran i kvalitetan način i tom prolikom rekao “Pokazali smo da možemo u veoma kratkom roku da postignemo velike ciljeve.“

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić izjavio je „Čast mi je i zadovoljstvo što ovu divnu školu otvaramo na teritoriji opštine Voždovac.Sada je na nama kao odgovornoj opštini da je održavamo i damo podršku u razvoju naše dece“.
Ovom prilikom predsednik opštine Voždovac zahvalio se Gradu Beogradu,roditeljima,đacima kao i svim izvođačima radova koji su na vreme obavili svoj deo posla i dodao da je opštinska vlast obezbedila za sve đake prvake poklone,odnosno rančeve i pernice i izrazio nadu da će to postati tradicija.

Svečanom otvaranju prisustvovali su zamenik predsednika Skupštine grada Andrea Radulović,članovi gradskog veća Tanja Popović,Aleksandar Marković,Dragomir Petronijević,Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Snežana Đurić, direktor Agencije za investicije Luka Petrović,predsednik SO Voždovac Aleksandar Mirković,članovi Veća opštine Voždovac ,direktorka OŠ „Danilo Kiš“ Danijela Čolović, zakonski zastupnik svih autorskih prava Danila Kiša Mirjana Miočinović.

Objekat ima 24 učionice opšte namene, osam učionica specijalizovane namene (tehničko, informatika, muzičko, likovno, fizika, hemija, biologija i geografija), dva kabineta za nastavna sredstva za učenike nižih razreda, jednu učionicu za nastavu izbornog predmeta, dve pripremne prostorije (tehničko i informatika), fiskulturnu salu sa svlačionicama, sanitarnim blokom i spravarnicom, kuhinju, trpezariju i administrativni blok i sve neophode pomoćne i prateće prostorije. U okviru uređenja školskog dvorišta, predviđeni su tereni za odbojku, košarku i rukomet, kao i atletska staza i staza za skok udalj. Kapacitet škole je 720 učenika za rad u jednoj smeni.

Podelite vest: