СВЕЧАНО ОТВOРЕНА ОШ „ДАНИЛО КИШ“ У НАСЕЉУ СТЕПА СТЕПАНОВИЋ

Још једно од испуњених обећања у низу – У понедељак,01.септембра свечано је отворена новоизграђена Основна школа „Данило Киш“ у вождовачком насељу Степа Степановић,која је отворила своја врата за 290 уписаних ђака од којих је 89 првака.

После свечаног програма ђацима и родитељима обратио се градски менаџер Горан Весић и поздравио све присутне.

Овом приликом је истакао да је обећање испуњено и да су деца кренула у новоизграђену школу,потом се захвалио директорки и школском колективу који су, како је рекао, учинили све да објекат проради на време. ОШ “Данило Киш” је, додао је Весић, најновија, а уједно и најнеобичнија школа у граду, јер у њу не улазе први пут само прваци већ и остали ученици, наставници и остало школско особље.

„Данас када са поносом отварамо ову школу у насељу Степа Степанвић желим да вас подсетим да смо у фебруару стајали на ливади и да су тада грађани били обмањивани од неких других људи који су претходно водили град да никада нећемо завршити ову школу и да ћемо само у кампањи, како је тада говорено, да закопамо један ашов и да се ово никад неће десити. Ми смо учинили велики напор да ова школа данас почне са радом. Као што видите постоје још неки ситни радови у дворишту које треба завршити, али то не омета одржавање наставе. Обећање смо испунили, деца су кренула у школу. Овде има у овом тренутку више од 290 ђака, а школа може да прими око 720 ученика. Многи родитељи сада уписују децу јер нису веровали да ће школа бити завршена на време и ми смо због тога веома задовољни – рекао је Весић и додао да је у школу уложено више од 450 милиона динара и да је она тренутно једна од најлепших и најопремљенијих школа на територији Београда.

Свечаном отварању школе присуствовао је и председник Скупштине града Никола Никодијевић који је оценио да је градска власт показала како посао може да се уради на одговоран и квалитетан начин и том проликом рекао “Показали смо да можемо у веома кратком року да постигнемо велике циљеве.“

Председник општине Вождовац Александар Савић изјавио је „Част ми је и задовољство што ову дивну школу отварамо на територији општине Вождовац.Сада је на нама као одговорној општини да је одржавамо и дамо подршку у развоју наше деце“.
Овом приликом председник општине Вождовац захвалио се Граду Београду,родитељима,ђацима као и свим извођачима радова који су на време обавили свој део посла и додао да је општинска власт обезбедила за све ђаке прваке поклоне,односно ранчеве и пернице и изразио наду да ће то постати традиција.

Свечаном отварању присуствовали су заменик председника Скупштине града Андреа Радуловић,чланови градског већа Тања Поповић,Александар Марковић,Драгомир Петронијевић,Градски секретар за образовање и дечију заштиту Снежана Ђурић, директор Агенције за инвестиције Лука Петровић,председник СО Вождовац Александар Мирковић,чланови Већа општине Вождовац ,директорка ОШ „Данило Киш“ Данијела Чоловић, законски заступник свих ауторских права Данила Киша Мирјана Миочиновић.

Објекат има 24 учионице опште намене, осам учионица специјализоване намене (техничко, информатика, музичко, ликовно, физика, хемија, биологија и географија), два кабинета за наставна средства за ученике нижих разреда, једну учионицу за наставу изборног предмета, две припремне просторије (техничко и информатика), фискултурну салу са свлачионицама, санитарним блоком и справарницом, кухињу, трпезарију и административни блок и све неопходе помоћне и пратеће просторије. У оквиру уређења школског дворишта, предвиђени су терени за одбојку, кошарку и рукомет, као и атлетска стаза и стаза за скок удаљ. Капацитет школе је 720 ученика за рад у једној смени.

Поделите вест: