OBELEŽAVANjE 30. JULA SVETSKOG DANA BORBE PROTIV TRGOVINE LjUDIMA

10559110_763837616992172_1993380902_nDan borbe  protiv trgovine ljudima po prvi put se obeležava u Republici Srbiji nakon što je ustanovljen novembra 2013. godine, u okviru rezolucije „Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima“.

Opština Voždovac kao odgovorna opštinska vlast priključila se projektu obeležavanja  30. jula, svetskog dana borbe  protiv trgovine ljudima,  Kancelariji Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala.

Aktivnosti koje su planirane na opštini Voždovac tokom obeležavanja 30. jula su sledeće:

–     29. jula, u 10 časova, u Domu Moša Pijade  vaspitači i NVO Atina, održaće kreativno preventivnu radionicu sa decom koja će izrađivati simbol kampanje ”Plavo srce”, i upoznati se o problemu trgovine ljudima.

–      30. jula, u 11,00 časova u Opštini Voždovac održaće se projekcija filma „Sestre“ koji govori o trgovini ženama, a nakon projekcije filma tribina tj. diskusija o problemu trgovine ljudima.

–         30 jula, u Tržnom centru Stadion u saradnji sa Opštinom Voždovac i Crvenim krstom Voždovac uz podršku menadžmenta Tržnog centra Stadion održaće se performans na temu trgovine ljudima.

Akciju  ispred opštine Voždovac  sprovode: član opštinskog Veća Milan Todić zadužen za sport i omladinu  i koordinator Kancelarije za mlade Ivana Gajić,  u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, NVO Atina i domovima za nezbrinutu decu sa teritorije opštine.

Podelite vest: