ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 30. ЈУЛА СВЕТСКОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

10559110_763837616992172_1993380902_nДан борбе  против трговине људима по први пут се обележава у Републици Србији након што је установљен новембра 2013. године, у оквиру резолуције „Побољшање координације напора против трговине људима“.

Општина Вождовац као одговорна општинска власт прикључила се пројекту обележавања  30. јула, светског дана борбе  против трговине људима,  Канцеларији Уједињених нација за борбу против дроге и криминала.

Активности које су планиране на општини Вождовац током обележавања 30. јула су следеће:

–     29. јула, у 10 часова, у Дому Моша Пијаде  васпитачи и НВО Атина, одржаће креативно превентивну радионицу са децом која ће израђивати симбол кампање ”Плаво срце”, и упознати се о проблему трговине људима.

–      30. јула, у 11,00 часова у Општини Вождовац одржаће се пројекција филма „Сестре“ који говори о трговини женама, а након пројекције филма трибина тј. дискусија о проблему трговине људима.

–         30 јула, у Тржном центру Стадион у сарадњи са Општином Вождовац и Црвеним крстом Вождовац уз подршку менаџмента Тржног центра Стадион одржаће се перформанс на тему трговине људима.

Акцију  испред општине Вождовац  спроводе: члан општинског Већа Милан Тодић задужен за спорт и омладину  и координатор Канцеларије за младе Ивана Гајић,  у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, НВО Атина и домовима за незбринуту децу са територије општине.

Поделите вест: