KOMEMORACIJA ŽRTVAMA FAŠIZMA U JAJINCIMA

Na strelištu u Jajincima održana je 5. oktobra 2013. godine državna komemorativna svečanost posvećena očuvanju sećanja na više desetina hiljada brutalno likvidiranih žrtava na tom stratištu u Drugom svetskom ratu. Svečanost je predvodio predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji je poručio da moramo oprostiti da bismo išli dalje, ali da nikada ne smemo da zaboravimo.

Komemorativna svečanost održana je uz najviše vojne i državne počasti, a na početku je intonirana himna „Bože pravde”, nakon čega su predsednik Srbije, predsednik parlamenta, ministar odbrane, drugi zvaničnici i ratni veterani položili vence i minutom ćutanja odata je počast žrtvama. Izveden je i umetnički program pod nazivom „Besede o životu i smrti”.
Svečanosti su prisustvovali predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković, ministar odbrane Nebojša Rodić, diplomatski i vojno-diplomatski predstavnici više od četrdeset država, zvaničnici grada Beograda, a ispred Gradske opštine Voždovac venac su položili članovi Veća Vlado Sekulić i Aleksandar Savić.

Podelite vest: