КОМЕМОРАЦИЈА ЖРТВАМА ФАШИЗМА У ЈАЈИНЦИМА

На стрелишту у Јајинцима одржана је 5. октобра 2013. године државна комеморативна свечаност посвећена очувању сећања на више десетина хиљада брутално ликвидираних жртава на том стратишту у Другом светском рату. Свечаност је предводио председник Србије Томислав Николић који је поручио да морамо опростити да бисмо ишли даље, али да никада не смемо да заборавимо.

Комеморативна свечаност одржана је уз највише војне и државне почасти, а на почетку је интонирана химна „Боже правде”, након чега су председник Србије, председник парламента, министар одбране, други званичници и ратни ветерани положили венце и минутом ћутања одата је почаст жртвама. Изведен је и уметнички програм под називом „Беседе о животу и смрти”.
Свечаности су присуствовали председник Народне скупштине Небојша Стефановић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић, министар одбране Небојша Родић, дипломатски и војно-дипломатски представници више од четрдесет држава, званичници града Београда, а испред Градске општине Вождовац венац су положили чланови Већа Владо Секулић и Александар Савић.

Поделите вест: