HILjADU KNjIGA POKLON REPUBLIKE SRPSKE

a.savic1Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske g. Igor Vidović i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, g. Mlađen Cicović, zajedno sa predsednikom Gradske opštine Voždovac dr Draganom Vukanićem, u četvrtak, 6. juna 2013. godine, u voždovačkoj Osnovnoj školi “Jajinci”, uručili su vredan poklon, koji je obezbedilo Predstavništvo.

Radi se o 1000 knjiga – namenjenih, biblioteci te škole, u kojoj je znatan broj učenika iz porodica izbeglih i prognanih, a potom i biblioteci Doma “Zmaj Jova Jovanović” za decu bez roditeljskog staranja, biblioteci Prihvatilišta za decu koja su zlostavljana, biblioteci Doma za decu “Moša Pijade”, biblioteci Doma za decu “Vasa Stajić”, Domu penzionera Voždovac i Klubu za dnevni boravak penzionera na Voždovcu. Reč je o knjigama izdavača iz Republike Srpske i drugim knjigama koje su od oktobra prošle godine, od Beogradskog međunarodnog sajma, do početka juna ove godine stigle u Predstavništvo.

Ministar u Vladi Republike Srpske g. Igor Vidović naveo je da ova akcija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji predstavlja deo opsežnog projekta čiji je cilj uspostavljanje i negovanje trajne saradnje Republike Srpske i Srbije u oblasti prosvete i kulture, kako na makro planu, tako i u posebnim, manjim sredinama, gdje su efekti kulturne saradnje ne samo vidljiviji, nego vrlo često i delotvorniji.

Na uručenim poklon knjigama ispred GO Voždovac, zahvalio se Aleksandar Savić, član Veća opštine Voždovac, a u kulturno-umetničkom programu učestvovali su članovi Literarne sekcije i Hora O.Š. “Jajinci”, KUD “Radost”, kao i pesnik Duško M. Petrović.

Gradska opština Voždovac poslednjih nekoliko godina intenzivno radi na uspostavljanju saradnje i jačanju kulturnih i tradicionalnih veza sa pripadnicima našeg naroda koji žive u regionu i u rasejanju. Predstavljajući Voždovčanima književnike, književnost i izdavače Republike Srpske, stvaramo sliku putem koje ljubitelji knjige i književnosti mogu da dožive Republiku Srpsku kao mesto u kojem nastaju i žive vredna umetnička dela.

Podelite vest: