ХИЉАДУ КЊИГА ПОКЛОН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

a.savic1Министар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Републике Српске г. Игор Видовић и директор Представништва Републике Српске у Србији, г. Млађен Цицовић, заједно са председником Градске општине Вождовац др Драганом Вуканићем, у четвртак, 6. јуна 2013. године, у вождовачкој Основној школи “Јајинци”, уручили су вредан поклон, који је обезбедило Представништво.

Ради се о 1000 књига – намењених, библиотеци те школе, у којој је знатан број ученика из породица избеглих и прогнаних, а потом и библиотеци Дома “Змај Јова Јовановић” за децу без родитељског старања, библиотеци Прихватилишта за децу која су злостављана, библиотеци Дома за децу “Моша Пијаде”, библиотеци Дома за децу “Васа Стајић”, Дому пензионера Вождовац и Клубу за дневни боравак пензионера на Вождовцу. Реч је о књигама издавача из Републике Српске и другим књигама које су од октобра прошле године, од Београдског међународног сајма, до почетка јуна ове године стигле у Представништво.

Министар у Влади Републике Српске г. Игор Видовић навео је да ова акција Представништва Републике Српске у Србији представља део опсежног пројекта чији је циљ успостављање и неговање трајне сарадње Републике Српске и Србије у области просвете и културе, како на макро плану, тако и у посебним, мањим срединама, гдје су ефекти културне сарадње не само видљивији, него врло често и делотворнији.

На урученим поклон књигама испред ГО Вождовац, захвалио се Александар Савић, члан Већа општине Вождовац, а у културно-уметничком програму учествовали су чланови Литерарне секције и Хора О.Ш. “Јајинци”, КУД “Радост”, као и песник Душко М. Петровић.

Градска општина Вождовац последњих неколико година интензивно ради на успостављању сарадње и јачању културних и традиционалних веза са припадницима нашег народа који живе у региону и у расејању. Представљајући Вождовчанима књижевнике, књижевност и издаваче Републике Српске, стварамо слику путем које љубитељи књиге и књижевности могу да доживе Републику Српску као место у којем настају и живе вредна уметничка дела.

Поделите вест: