PREDSTAVLjANjE PROFESIJA MATURANTIMA

kzm2 (1)U okviru sprovođenja projekta Profesionalna orjentacija, Kancelarija za mlade opštine Voždovac organizovala je u sredu, 15. maja 2013. godine Realni susret za preko 120 maturanata voždovačkih osnovnih škola. Putem realnih susreta mladi treba da steknu saznanja o svetu rada i zanimanja. Stoga je važno da te susrete temeljno pripreme i naknadno obrade stečeno znanje i iskustvo, kako bi bili u stanju da se samostalno u potpunosti informišu o oblastima školovanja i rada koje ih zanimaju.

Realnom susretu prisustvovali su: Milica Petrović-arhitekta, Filip Ugrenović-novinar, Nikola Đurović-softverski inženjer, Marina Drobnjaković–geolog i Marko Jovanović-inženjer elektrotehničar. Đake su ispred Opštine Voždovac, rečima dobrodošlice dočekali Aleksandar Savić, član Veća i Dragomir Petronijević, koordinator Kancelarije za mlade.

Predstavnici maturanata iz svih 15 voždovačkih osnovnih škola imali su priliku da postave pitanja vezana za određene profesije, nakon čega će stečena znanja i iskustva podeliti sa svojim vršnjacima.

Podelite vest: