IZLOŽBA FOTOGRAFIJA VJAČESLAVA KLIKOVA

U svečanoj sali opštine Voždovac, u ponedeljak 01. aprila 2013. god., održana je izložba fotografija poznatog ruskog narodnog umetnika Vjačeslava Klikova. Izložba je obuhvatila širok opus umetničkok stvaralašta Klikova od prvih vajarskih dela poniklih na tlu Rusije do visoko stilizovanih skulptura sa temama iz duhovnog života pravoslavnih naroda.

Spomenik Svetom Savi na platou ispred Hrama Svetog Save, uobličen veštim rukama velikog umetnika, predstavlja dar Klikova i ruskog naroda srpskom narodu i svedoči o vekovnim duhovnim i istorijskim vezama dva naroda. Nemerljiv duhovni značaj ovog spomenika oplemenjen je majstorskom veštinom autora koji je kroz skulputuru Svetog Save, odmerenim potezima, utkao vrednosti i bogastvo jednog naroda.

Potpredsednik GO Voždovac Dragana Čović i predsednik Udruženja Zavet Ljubiša Ristić zahvalili su se prisutnima što su se odazvali pozivu i ukazali su na značaj održavanja kulturnih manifestacija za očuvanje nacionalnog identiteta.

Kulturno-umetnički program koji je pratio svečano otvaranje izložbe intoniran je ruskima pesmama u izvedbi poznatih vokalnih solista Nade Popov i Sergeja Dubrovina.

Podelite vest: