ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ВЈАЧЕСЛАВА КЛИКОВА

У свечаној сали општине Вождовац, у понедељак 01. априла 2013. год., одржана је изложба фотографија познатог руског народног уметника Вјачеслава Кликова. Изложба је обухватила широк опус уметничкок стваралашта Кликова од првих вајарских дела пониклих на тлу Русије до високо стилизованих скулптура са темама из духовног живота православних народа.

Споменик Светом Сави на платоу испред Храма Светог Саве, уобличен вештим рукама великог уметника, представља дар Кликова и руског народа српском народу и сведочи о вековним духовним и историјским везама два народа. Немерљив духовни значај овог споменика оплемењен је мајсторском вештином аутора који је кроз скулпутуру Светог Саве, одмереним потезима, уткао вредности и богаство једног народа.

Потпредседник ГО Вождовац Драгана Човић и председник Удружења Завет Љубиша Ристић захвалили су се присутнима што су се одазвали позиву и указали су на значај одржавања културних манифестација за очување националног идентитета.

Културно-уметнички програм који је пратио свечано отварање изложбе интониран је рускима песмама у изведби познатих вокалних солиста Наде Попов и Сергеја Дубровина.

Поделите вест: