ВОЖДОВАЧКИМ КЛУБОВИМА УРУЧЕНА СПОРТСКА ОПРЕМА, A ШКОЛАМА ШАХОВСКА ГАРНИТУРА И ЛИТЕРАТУРА

Градска општина Вождовац кроз разне спортске догађаје и манифестације улаже у развој спорта,  јер су млади спортисти најбољи презентери ове општине. Тим поводом је данас у „Вождовачком центру Шумице“, председник Градске општине Вождовац Александар Савић уручио спортску опрему – дрес и шортс за млађе категорије спортиста рукометних, кошаркашких и фудбалских женских и мушких клубова.

„Драги пријатељи, гости, драга децо, ви сте оно што је највредније на Вождовцу. За ово сте заслужни ви и тим младих људи који ја предводим. Сви они дају свој допринос да би вама омогућили што боље услове за бављење спортом. Ми као Општина ћемо се потрудити да све спортске сале, терене и спортске центре „Шумице“ и „Вождовац“ опремимо савременим реквизитима. Ми смо после 20 година вратили нашој општини базене, стога се надам да ћемо имати и будуће ватерполисте са Вождовца. Желим да се захвалим члану Већа за спорт и омладину Милану Тодићу и његовом стручном тиму“, рекао је председник Савић.

Члан Већа задужен за спорт и омладину Милан Тодић захвалио се присутнима, изразивши задовољство због великог броја присутне деце. „Ми смо овде данас да покажемо да за овај мали период, захваљујући најбољем председнику свих градских општина господину Александру Савићу који нам је све ово омогућио, можемо да постигнемо много тога“, нагласио је Тодић.

В. Д. подсекретара градског Секретаријата за спорт и омладину Драгољуб Кочовић похвалио је председника Александра Савића и члана Већа Милана Тодића, рекавши да је са њима имао најбољу сарадњу у протекле 4 године. „Градски секретар за образовање и дечију заштиту Славко Гак и ја смо добили директно од премијера Александра Вучића задатак да све што можемо учинимо за развој школског спорта и помогнемо професорима физичке културе, јер држава која не мисли о деци прети јој да нестане, а наш премијер води рачуна о томе“, рекао је Кочовић.

Присутним гостима обратио се и Владимир Крстивојевић, председник Спортског савеза Београда. „Трећа је година како се реализује ова дивна манифестација, и сваки пут помислим достигли су максимум, али грешим, јер сваки пут надмаше себе. Захваљујем се општини Вождовац као водећем лидеру у школском спорту. Ми желимо да свако дете активирамо, не морају бити сви успешни спортисти, али ће бити добри људи и добри радници“, оценио је Крстивојевић.

ГО Вождовац и овога пута обрадовала је све основне школе уручивши им комплете (10 шаховских гарнитура и мини шаховских литература од 40 књига) ради популаризације овог спорта, као и шалове са обележјем ГО Вождовац. Овом приликом Фудбалском клубу  „Минел“ из Рипња уручена је плакета поводом 60 година постојања.

Поделите вест: