СЈАЈ СА ВОЖДОВЦА ОБАСЈАО ГРАД

Вождовац је вечерас, на тренутак, био центар Београда. Истовремено паљење ватромета, које је организовано у Кумодраж селу, омогућило је да цео град види сјај са Вождовца.

На измаку старе године, према Јулијанском календару, на највишој коти градског подручја 303,1 метар, на Торлаку, организована је манифестација „Торлачки сјај Вождовца“.

Окупљени грађани истовремено су упалили ватромет који је осветлио Торлачко брдо и који се видео из свих крајева града.

Идеја да грађани заједно и организовано пале ватромет за дочек Православне нове године потекла је од мештанке Иване Томић, чланице Градског већа са Вождовца.

„Пре свега смо желели да организујемо локални догађај за мештане Кумодраж села, којим ћемо улепшати дочек Нове године, а да само паљење ватромета буде у контролисаним условима због безбедности свих нас. С обзиром на то да је Торлак највиша кота градског подручја, самим тим је идеално место за паљење ватромета, јер се види у целом граду“, каже Ивана Томић.

Ивана је истакла да је за реализацију идеје подршку добила од општине Вождовац, председника Александра Савића и његових сарадника, који су препознали значај ове манифестације, као и МЗ „Кумодраж“ на челу са председником Драганом Животићем.

Догађај који је окупио велики број мештана Вождовца је протекао без проблема, а организацију су помогли Фудбалски клуб „Торлак“, на челу са Дејаном Бабићем  и Ђорђем Матићем. О безбедности присутних бринули су припадници ватрогасне службе и Дома здравља Вождовац.

Поделите вест: